Αποφύλλωση και πλύσιμο καρπού

Ο καρπός οδηγείται με μία μεταφορική ταινία στο σημειο απομάκρυνσης των φύλλων.

Έχοντας καθαρίσει από τα φύλλα και άλλα φερτά υλικά, πέφτει στη γούρνα πλύσης και στη συνέχεια στραγγίζεται. Τέλος, το έμπειρο χέρι του παραγωγού διαχωρίζει τον καρπό, επιλέγοντας για την παραγωγή του ελαιολάδου μόνο τον καλύτερο.

Η ποιότητα του ελαιολάδου, εξαρτάται κυρίως από τη ποιότητα του καρπού. Μετά το διάδρομο διαλογής, υπάρχει η δυνατότητα να ζυγιστεί ο καρπός.

apofilosi-2