Διαχωρισμός υγρών
Αναμειγμένο το ελαιόλαδο με τα υπόλοιπα υγρά του καρπού της ελιάς, οδηγείται στο διαχωριστήρα. Η διαφορετική πυκνότητα του ελαιολάδου μπορεί να το ξεχωρίσει χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων.
Εκεί, το ελαιόλαδο θα επιπλεύσει, πιο ψηλά από όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. Η ανώτερη ποιότητα, πάντα βρίσκεται ψηλά!
Μετά το διαχωρισμό, από την υπερχείλιση του διαχωριστήρα, το ελαιόλαδο θα οδηγηθεί στο δοχείο συλλογής.

